Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Saturday, May 04, 2013

SAM KETOT HAMPIR KOMA DIBELASAH DI BUKIT KATIL!!!

AYER KEROH: Lebih 300 penyokong pembangkang termasuk seorang ketua ranting umum keluar parti dan memohon menyertai Barisan Nasional (BN), di Seri Bendahara, di sini, malam tadi.

Pengumuman itu dibuat dihadapan Ketua Menteri merangkap Pengerusi BN Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam.

Mengetuai tindakan kumpulan ini adalah Ketua Ranting PKR Batu Hampar, Peringgit, Tuah Shah Abdul Rahman.

Dalam kenyataannya, Tuah Shah, 40, tindakan itu dilakukan mereka selepas tidak berpuas hati dan bosan dengan sikap pemimpin parti pembangkang yang terus gagal menunaikan janji kepada rakyat selain tidak hentu-henti menabur pelbagai janji manis.

Dalam masa sama, katanya, beliau yang menyertai parti pembangkang itu bersama rakannya sejak 200, kini tidak lagi yakin dengan PKR yang sudah tidak relevan terutama di negeri ini.

"Kami meragui keupayaan pembangkang yang bercita-cita mahu mentadbir negara sedangkan di peringkat bawahan pun sudah tidak sepakat dalam pelbagai perkara.

"Mereka (pembangkang) datang dan mengelirukan kami dengan pelbagai janji serta dakwaan akan tubuh kerajaan sedangkan mereka sendiri tidak bekerjasama. Jadi bagaimana nak bentuk kerajaan?," katanya.

Sementara itu, Mohd Ali dalam ucapannya berkata, tindakan kumpulan itu adalah bukti ahli PKR semakin hilang kepercayaan kepada kepemimpinan mereka dan sekali gus sedar hanya BN mampu meneruskan agenda pembangunan negara.

"Tindakan ahli pembangkang menyertai BN mengukuhkan lagi kedudukan parti ini di Melaka menjelang hari pengundian Ahad ini," katanya.

Sent from my iPhone

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa