Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, May 27, 2013

BUKTI MCA, GERAKAN BEKERJASAMA DENGAN DAP SEMAKIN JELAS!!!


mca3

Kita harus membuat analisis  samada  ahli MCA yang berbangsa Cina , ahli gerakan dan komponen Barisan Nasioanl yang lain mengundi Barisan Nasional  dalam  PRU13 yang lepas. Sesungguhnya nombor tidak menipu. Walau dengan apa cara sekalipun kita mengira, namun kita akan tetap dapat keputusan lebih kurang hanya sepuluh peratus bangsa Cina menyokong Barisan Nasional di kawasan majority Cina Bandar.

Dalam lima kawasan yang mempunyai 331,385 pengundi yang berdaftar yang mana 273,640 orang telah keluar mengundi pada 5 Mei yang lepas. Ini bermakna purata 82.3% telah mengundi. Anggaran pengundi Cina yang menyokong Barisan Nasional pula lebih kurang 26,178 orang.

Kemana hilangnya ahli MCA yang berjumlah lebih dari sejuta keahlian. Adakah mereka tidak tinggal di Kuala Lumpur (Cheras, Kepong, Seputeh) ataupun di Pulau Pinang? Sekiranya ahli MCA dan Gerakan benar-benar mengundi parti mereka iaitu Barisan Nasional, mengapa undian dari kaum Cina terlalu kecil? Amat mustahil kita menolak hakikat bahawa MCA dan Gerakan telah gagal menjalankan tugas mereka.

Sekiranya kita menganggap peti undi  merupakan suara rakyat maka kaum Cina di Malaysia sudah menyatakan pendirian mereka dengan terang dan nyata bahawa mereka tidak memilih Barisan Nasional sebagai parti pilihan. Selama ini Barisan Nasional telah banyak bertolak ansur dengan mereka dari berbagai-bagai sudut dan segi. Namun semua itu seolah-olah tidak memberi sebarang makna kepada kaum Cina.

Segala nikmat kekayaan, kemudahan dan keamanan yang disediakan oleh Barisan Nasional bukan merupakan isu yang mereka pandang .  Kaum Cina telah bertukar menjadi bangsa yang tamak haloba dan rakus mengejar kuasa.  Bagi mereka “it’s ok” menganiaya bangsa lain terutama bangsa yang memberi peluang kepada mereka untuk mencari rezeki  dan tempat berteduh. Ini masa mereka memijak dan menikam belakang depan pula.

Oleh itu pihak kerajaan harus bertindak segera bagi mengatasi masalah ini. “TOO MUCH GOOD THING IS NOT GOOD”. Bangsa Cina telah menjadi bangsa yang kufur nikmat. Maka segala kemudahan dan kebaikan harus ditarik balik dari bangsa Cina supaya mereka kembali berpijak di bumi nyata. Dengan ini mereka lebih kenal dengan tuan punya tanah sebenarnya.

2 comments:

Anonymous said...

Baguslah, diorag pun dh xde wakil dlm parlimen, nk jatuh dlm lubang taik pun pegi mampos diorag, dh xde org nak tlong, cina ni ada hati knon nk jd pmerintah tunggal kat tanah melayu.

Anonymous said...

Akhbar Star tu MCA punya tapi berita pasal taiko-taiko DAP jauh lebih banyak dari MCA.

Bukankah ini menunjukkan MCA tu DAP punya ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa