Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Tuesday, April 02, 2013

WAJIB BACA: SKANDAL PANAS PEMIMPIN PAS MELAKA TERBONGKAR!!!!


PAS MELAKA NI MEMANG SANGAT LOW CLASS. SEJAK PRU PERTAMA HINGGA KE HARI INI, PAS MELAKA TAK PERNAH MEMANG SATU KERUSI DI SINI.  INI SATU TANDA BESAR BAHAWA PAS MEMANG TAKDE MAJORITI PENYOKONG.

SUDAHLAH TAKDE KERUSI, TAPI BERLAGAK PULAK. YANG PALING KELAKAR, PAS CANANG SANA SINI YANG KETUA MENTERI MELAKA YANG AKAN DATANG ADALAH DARI PIMPINAN PAS. LAWAK KAN...???

INILAH SERBA SEDIKIT CERITA BODOH TENTANG PARTI PAS MELAKA. SEJAK KEPIMPINAN BARU AMBIL ALIH PAS MELAKA, PARTI INI DILIHAT CENDERUNG KE ARAH "SEJENIS" DAN KIBLAT PERJUANGAN MEREKA PUN SUDAH MULA TERGELINCIR.


YUSOF WAHAB, SEORANG PENGEJAR KERUSI UNTUK DUN BUKIT BARU. DIA MEMANG KEMARUK GILA NAK BERTANDING DI KERUSI DUN TERSEBUT, KONONNYA NAK LAWAN DENGAN TOK ALI.

TAPI CIKGU PENCEN NI MUNGKIN TERLUPA SIAPA DIA SEBENARNYA. AKU PERNAH KANTOIKAN BODOD DAN TELANJANGKAN YUSOF WAHAB TAK LAMA DULU. 

YUSOF WAHAB NI TELAH DIIKTRIRAF SEBAGAI ORANG PALING PENAKUT DAN PENIPU NOMBOR SATU NEGERI MELAKA.

KALAU NAK TAHU KENAPA, BACA >>>DI SINI<<< DAN >>>DI SINI<<<

LAMA AKU TAK "USIK" TUA KUTUK SEKOR NI. YE LER, SEJAK DUA TIGA MENJAK NI MALAS PULAK AKU NAK TULIS PASAL KEBODOHAN ORANG PAS MELAKA YANG KITA SEMUA SEDIA MAKLUM ADALAH PENCACAI KELAS BAWAHAN KEPADA DAP KOMUNIS NI.

TAPI AKU TERPANGGIL UNTUK TULIS ENTRI SEBAB AKU TAK NAK ADA ORANG TERUS JADI MANGSA PENIPUAN PAS MELAKA, TERUTAMANYA KEPADA YUSOF WAHAB. INI JUGA SEBAGAI LANGKAH BERJAGA-JAGA SEBELUM TERKENA...

DALAM USAHA SI TUA NI KEMPEN DIRI SENDIRI SEBAGAI CALON PADA PRU 13, DIA PUN BUAT SATU BLOG. BLOG INILAH TEMPAT DIA BUAT DAN SEBAR PEMBOHONGAN.

TAPI SATU KALAU DAH NAMA BODOH, BUAT APA PUN KANTOI. DAH BANYAK KALI KANTOI TAPI MASIH NAK MENIPU LAGI.

PAS NI PUN KITA SEDIA MAKLUM MEMANG PARTI YANG KUAT MINTAK SEDEKAH ATAS ALASAN JIHAD. BAGAIMANA MEREKA URUS, REKOD, GUNA SEDEKAH YANG MEREKA KUTIP TU HANYA ALLAH YANG TAHU.

NAK DEKAT PRU13 NI, MAKIN GALAK LER ORANG PAS KUTIP SEDEKAH. SETIAP KALI CERAMAH MEREKA KUTIP SEDEKAH. 

ORANG YANG TERPEDAYA DENGAN JANJI "SYOORGA" PAS PUN BAGI SEDEKAH. BANYAK TAK BANYAK ITU AKU TAK TAHU. KALAU SIKIT TAPI KERAP MESTI JADI BANYAK KAN....???

ORANG TUA SEKOR NI PUN TAK LEPAS PELUANG BILA NAMPAK PELUANG BAIK INI DATANG. DIA PUN SAMA SEBUK MINTAK SEDEKAH ATAS NAMA TABUNG DANA PILIHANRAYA DUN BUKIT BARU.TAPI YANG MERAGUKAN, KENAPA SI TUA NI GUNA AKAUN PERIBADI DIA UNTUK MINTAK SEDEKAH???

KENAPA TAK WUJUDKAN SATU AKAUN KHAS??? 

INI MENIMBULKAN SATU TANDA SOAL YANG SANGAT BESAR. ADAKAH SEDEKAH YANG DISALURKAN KEPADA AKAUN PERIBADI SI TUA INI DIGUNAKAN DENGAN CARA YANG BETUL ATAU PUN SEBALIKNYA.

SIAPA TAHU APA YANG DAH JADI DENGAN TABUNG MEMALI??? CIKGU NON PUN DAH CERITA APA YANG DAH JADI DENGAN WARIS MEMALI, JADI KITA SENDIRI FAHAM APA CARA ORANG PAS MENGURUSKAN TABUNG NI.


AKU HARAP TAKDE ORANG YANG TERPEDAYA DENGAN BERI SEDEKAH PADA AKAUN PERIBADI SI TUA NI. DIA PUN BUKAN DAPAT JADIK CALON PAS DI BUKIT BARU. 

PAS PUN PARTI YANG MISKIN. MEREKA MAMPU BELI LORI BESAR UNTUK KEMPEN.  PEMIMPIN MEREKA PUN KAYA RAYA DENGAN KERETA BESAR.
 


AKU RASA TAK PAYAH LER KORANG SEDEKAH LAGI PADA PARTI PAS. KALAU NAK SEDEKAH JUGAK DUIT KORANG TU, BAIK BAGI PADA ANAK YATIM ATAU MEREKA YANG LEBIH MEMERLUKAN WANG TERSEBUT.

KEPADA PAS MELAKA, CUKUP-CUKUPLAH. TAK PAYAH BERSUNGGUH SANGAT NAK MAKAN DUIT RAKYAT. BERTAUBATLAH SEMENTARA WAKTU MASIH ADA.

DAH BERPULUH TAHUN ORANG MELAKA TOLAK PAS DAN TAK MUNGKIN DENGAN KEADAAN POLITIK HARI INI RAKYAT MELAKA AKAN BERIKAN PELUANG KEPADA ANDA UNTUK JADI PEMIMPIN DI MELAKA.

CIKGU YUSOF KALAU RASA APA YANG KAU BUAT NI BETUL DAN KAU BETUL-BETUL JUJUR, APA KATA KAU BENTANG PENYATA AKAUN KELUAR MASUK DUIT SEDEKAH YANG KAU KUTIP MELALUI AKAUN PERIBADI KAU TU...

ADA BERANI???

JPX

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa