Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, March 04, 2013

WAJIB BACA:LAPORAN MEDIA ASING PENGLIBATAN ANWAR IBRAHIM DALAM SERANGAN DI LAHAD DATU

(i) Manila Times (16/02/2012) melaporkan:- "Sultan Muhammad Fuad Kiram I, mendakwa Malaysia menduduki Sabah secara haram dan Sabah merupakan milik Kesultanan Sulu hingga hari ini.Pencerobohan tersebut berlaku setelah Datuk Seri Anwar Ibrahim yang juga pemimpin de facto Pakatan Rakyat (PR) mencadangkan Sabah akan diberikan autonominya kepada pemerintahan kesultanan Sulu,” 


(ii) Inquirer News (01/03/2013) melaporkan:- "Kumpulan ketiga yang didakwa terlibat (insiden Lahad Datu) adalah pembangkang dari Malaysia, yang sedang bersiap sedia untuk pilihan raya umum yang mungkin berlangsung sebelum Jun. Pegawai perisikan Filipina berkata salah seorang politikus pembangkang Malaysia yang bersekutu dengan Anwar Ibrahim akan bertanding bagi jawatan di Sabah. 

(iii) Reuters (14/02/2013) pula melaporkan:- "Seorang pegawai tentera Filipina sebagai berkata bahawa kumpulan lelaki itu merupakan pengikut Sultan Sulu yang telah dijemput ke Sabah oleh seorang ahli politik daripada pihak pembangkang bagi membincangkan mengenai isu tanah."


INI BUKAN KITA YANG CAKAP...
AKHBAR FILIPINA YANG LAPOR...
MEDIA ANTARABANGSA YANG LAPOR...
JANGANLAH MARAH UTUSAN PETIK BERITA INI...
JANGAN ASYIK NAK SAMAN UTUSAN JER..
PERGI LER SAMAN  REUTERS YANG LAPOR...
SAMAN LER MEDIA FILIPINA YANG BUAT LAPORAN...
ANWAR IBRAHIM ADA BERANI KE??
BERANI SAMAN MEDIA LUAR YANG BUAT LAPORAN INI???
TAPI AKU SANGAT YAKIN...
ANWAR IBRAHIM MESTI TAK BERANI...
DIA MEMANG JENIS PENAKUT DAN DAYUS...

JPX

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa