Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, March 25, 2013

TERKINI:ANWAR IBRAHIM BAYAR RM3000 UNTUK TANGGUH KESKUALA LUMPUR 25 Mac - Mahkamah Tinggi di sini hari ini memerintahkan Datuk Seri Anwar Ibrahim membayar RM3,000 kepada Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Datuk Hamzah Zainuddin ekoran penangguhan kes saman fitnah RM10 juta yang dibuat oleh Ketua Pembangkang, pada saat akhir.

Hakim Rosilah Yop yang bertegas mahu mendengar perbicaraan tersebut bagaimanapun membenarkan penangguhan yang dikemukakan oleh Anwar yang berada di Sabah melalui peguam R. Sivarasa yang mewakilinya.

Pada 22 Ogos 2008, Anwar memfailkan saman terhadap Hamzah yang ketika itu Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan kerana dakwaan mengeluarkan kata-kata fitnah dan disiarkan dalam akhbar berbahasa Cina, Kwong Wah Jit Poh bertarikh 19 Ogos 2008, dalam artikel bertajuk Anwar Harassed My Wife.

Mahkamah menetapkan 2 Mei depan untuk mendengar perbicaraan itu. - UTUSAN

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa