Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Saturday, February 02, 2013

GEMPAR:TUN MAHATHIR KENA TEMBAK!!!???
TAHUKAH ANDA??

1. Dia lah yang menggerakkan negara Islam yang lain untuk membantu Bosnia Herzegovina ketika umat Islam disana disembelih oleh pengganas Serbia.

2. Dia juga lah yang menghantar ratusan komando Malaysia yang dibawa masuk secara sulit ke Bosnia untuk membantu saudara seIslam kita ketika era pencerobohan dan pembunuhan beramai-ramai umat Islam di Bosnia ketika itu. “Kalau negara Arab ini tidak datang membantu, kita hantar sahaja askar kita,” - Tun Mahathir.

3) Dia juga lah berpakat dengan kerajaan Sultan Brunei menyediakan jumlah dana yang berjuta dollar untuk membeli senjata dan peluru anti kereta kebal untuk tentera Islam di Bosnia.

4) Dia lah yang pernah menangis ketika melawat Bunker yang menjadi pejabat Yasser Arafat di Palestin.

5) Dia juga lah pemimpin Islam yg Yasser Arafat hubungi meminta bantuan dan pertolongan ketika diserang oleh rejim zionis.

6) Dia juga lah yang mempertaruhkan nyawa isterinya,Tun Dr Siti Hasmah menaiki pesawat ke Baghdad membawa bantuan kemanusiaan kepada umat Islam demi untuk melepaskan sekatan Amerika Syarikat.

7) Dia lah yang digelar MahaFiraun dan dia jugalah yang lantang mengutuk kekejaman Yakjuj Makjuj / Zionis ke atas umat Islam serta mempertahankan Islam dimata dunia.

8) Dia lah yang berusaha keras, tak hanya duduk berdoa tanpa berbuat apa2.

9) Dia lah yang ketika saudara Islam yang berlainan parti mendoakan kecelakaan untuknya. Tapi dia diizin oleh Allah SWT masuk ke dalam KAABAH.

10) Dia jugalah pernah ditembak dan mengorbankan jawatan tertinggi yang beliau ada bagi menyelamatkan umat Islam di Bosnia.

Malah beliau kini dianggap sebagai seorang pemimpin dunia yang berjaya meskipun memimpin sebuah negara yang kecil. Beliau bukan hanya berjaya Memerdekakan negaranya dari semua segi, tetapi berusaha memerdekakan negara-negara lain dari belenggu falsafah pembangunan yang dijana dari barat yang jelas muflis idealistiknya..

Bila berbicara soal Tun M, sudah pasti sebak dan berlinang air mata kerana jasa yang dicurahkannya sudah pasti tidak dapat dibalas.

Siapa dia? Ya.. dialah..

TUN DR MAHATHIR BIN MOHAMAD, Bekas PERDANA MENTERI MALAYSIA dan manusia yang dihormati UMAT ISLAM dan PEMIMPIN ISLAM seluruh dunia.

Terima Kasih Tun , keranamu kini kami generasi pewaris menikmati hasilnya.--SUMBER

3 comments:

Anonymous said...

Yang aku tak leh lupa zaman gawat dulu ..... time tu... dapat gaji tak sampai seminggu dah licin .... anak anak tengah menyusu .... harga susu serta keperluan dapur naik mendadak .... simpanan beberapa tahun habis dikorek demi menyambung nafas... lepas Tun tambat nilai ringgit dan beberapa langkah lain .... barulah lega sikit demi sedikit. Terima kasih Tun.

Anonymous said...

Jasa Tun tak terbalas oleh kita rakyat Msia. Pembangkang boleh cakap apa saja tapi hakikatnya negara ini berada pada tahap sekarang hasil usaha Dan fikiran jauh Tun. Kalau nak bandingkan Tun dgn pemimipin pembangkang lain langit Dan bumi. Dulu sibuk nak jual putrajaya sekarang berhempas pulas nak rampas pulak dasar muka tak tau malu. Moga Allah terus memelihara Tun agar selamat sejahtera selalu

Anonymous said...

Asalamualaikum...yer la..haku pn klo baca artikel pasai tun m suka na mata haku berair sama mcm klo haku baca kisah2 nabi terutama Nabi muhamad...haku xto air tu kuar kut maner.....opkos doa haku sentiasa ada tuk tun m kerana pengorbanan nya dicaci maki hina oleh org2 yg memusuhinya..terima kasih ayahanda tun m...kasih sayang mu tak terbalas olehku...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa