Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Friday, January 25, 2013

PM LAWAT GAZA:BLOGGER PEMBANGGANG CIPTA PENIPUAN UNTUK COVER MALU

Kesian juga kalangan blog pembangkang terpaksa kerja lebih masa perah otak untuk memperlekehkan lawatan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ke Gaza.

Mungkin sudah tidak ada jalan…maka kebanyakannya bergayut dan putar sakan kenyataan Presiden Palestin Mahmoud Abbas tidak senang hati dengan lawatan itu.

Budak sekolah darjah satu pun tahu kenyataan itu tidak lain tidak bukan semata-mata kerana masalah politik dalaman antara Fatah dan Hamas.

Gaza,yang bersempadan dengan Mesir merupakan kawasan Hamas pimpinan Perdana Menteri Palestin, Ismail Haniyeh manakala Mahmoud Abbas pula di Tebing Barat yang terkepung dengan kawasan dikuasai Israel.

Melihat dari segi kedudukan dua kawasan itu – Gaza dan Tebing Barat yang terpisah begitu, siapa sahaja boleh faham mengapa Najib tidak dapat lintas untuk jumpa Mahmoud Abbas.

Gaza senang boleh masuk melalui sempadan Mesir tetapi lain halnya dengan Tebing Barat.

Namun puak-puak yang jadi 'jiwa kacau' dengan kejayaan lawatan Perdana Menteri itu tetap mengambil sikap standard golongan parti bulan – tutup mata dan pekak telinga.

Kalau tidak faham juga,boleh baca komen Najib sendiri yang meminta agar lawatannya ke Gaza tidak disalah tafir.

Menurutnya lawatan itu tidak memberikan kelebihan dan kekurangan kepada Hamas mahupun Fatah.

Kata Perdana Menteri rancangan asal beliau untuk melawat kedua-duanya, Tebing Barat dan Gaza, tetapi tidak dapat dilaksanakan kerana sekatan yang sedia ada di Tebing Barat.

"Saya tidak dapat lawat Ramallah (Tebing Barat yang dikuasai Fatah) yang ruang udaranya di bawah kawalan Israel dan Israel tidak akan memberikan kebenaran melainkan kita ada hubungan diplomatik dengan Israel," katanya di Kaherah kepada wartawan Malaysia yang membuat liputan lawatannya ke Mesir.

palestine-map

Rasanya eloknya puak-puak blogger pembangkang yang masih bengong tak faham penjelasan yang lojik itu terjun ke dalam laut saja.

Kalau tidak puashati boleh minta Presiden PAS,Datuk Seri Haji Hadi Awang atau Musyridul Am PAS Datuk Nik Aziz yang mungkin boleh main mata dengan Israel – terbang naik jet dari Gaza ke Tebing Barat.

Mungkin boleh juga tanya-tanya Datuk seri Anwar Ibrahim kalau-kalau beliau ada connection minta tolong Israel buka sekejap ruang udaranya.

Rupanya bukan setakat geng  blogger,nampaknya Ketua Pemuda PAS Nasrudin Hasan juga jadi sasau dengan lawatan Perdana Menteri.

Ini bunyi ayat Nasrudin mengulas pasal lawatan itu di laman facebooknya.

"Setelah mengIktiraf HAMAS maka langkah berikut ialah mesti BATALkan hubungan dengan Israel.

Ziarah HAMAS melalui pintu depan tetapi membuat hubungan intim dengan israel melalui pintu belakang adalah merupakan satu sikap hipokrit tahap durjana."

Sejak bila agaknya Malaysia ada jalin hubungan dengan Israel baik menerusi pintu belakang atau pintu depan.

Siapa tahu mungkin Nasrudin nak lepas geram tengok bekas Timbalan Presiden PAS,Nasharudin Mat Isa  turut serta dalam lawatan Perdana Menteri ke situ.

Pemergian Nasharudin yang juga Ahli Majlis Syura PAS memang tanpa restu PAS.

Setakat ini belum dengar lagi kalangan pemimpin PAS yang mengutuk secara terbuka pemergian Nasharudin kecuali kata tak tahu menahu pasal itu.

Palestin adalah isu sejagat yang merentasi batas politik.

PAS memang akan nampak bodoh jika nak cakap banyak tentang lawatan Najib mahupun mempersoalkan kehadiran Nasharudin.

Jadi kalau marah nyamuk tidak perlulah Nasrudin nak bakar kelambu.

Bagi Ketua Pemuda PAS , kalau nak guna ayat ' hipokrit tahap durjana' lebih baik tujukan komen itu pada kenyataan bos sendiri,Presiden PAS yang buat ' fatwa' video besi tidak boleh dijadikan bukti dalam kes dakwaan video seks 99.9 peratus tulin melibatkan penghulu pakatan pembangkang.

Itu bukan sahaja 'hipokrit tahap durjana' tetapi kata-kata bodoh yang cuba memperbodohkan setiap manusia yang ada atas muka bumi ini.--AD

Sent from my iPhone

3 comments:

usin said...

nasruddin hassan...bodoh tahap durjana

Megat Alam Gempita said...

hehehe

Si tantawi pun dah faham guna ayat pintu depan dan pintu belakang...dia nak perli Nuar le tu. Nuar dok sokong keselamatan Israel, dalam masa sama dia kaut duit yahudi untuk dana pilihanrayanya, tapi pura-pura warak dan sokong Palestine. Hipokrit tahap durjana.

Anonymous said...

LAWATAN DS NAJIB KE GAZA HIPOKRIT DURJANA MACAMANA PULA PENGIKUT PAS YANG PERGI BUAT PERHIMPUNAN BERSIH KAT MEKAH TEMPOHARI ADALAH IA BAIK DAN TAK DURJANA......NASRUDIN NI DAH BERAKAL MACAM BUDAK...USTAZ JENIS APA KAH INI.....USTAZ UNGGUL PAS TAPI PADA MANUSIA BERAKAL MANUSIA SEUMPAMA INI TIADA NILA SATU SEN PUN MALAHAN LEBIH TERUK DARI HAIWAN......BELIAU TIADA SEBESAR ZARAH PUN JASA NYA UNTUK AGAMA...BAHKAN BANGSA DAN UMMAH TIDAK PERLUKAN MANUSIA BERFIKIRAN DUNGGU MACAM NI...IA HANYA DIPERLUKAN OLEH JEMAAH PAS YANG RATA-RATA PENGIKUT DAN PEMIMPIN NYA SAKIT ROHANI YANG KRONIK........AKU NAK DENGAN NASRUDDIN JAWAB TULISAN AKU KALAU DIA ADA TELUR.....yang ikhlas MAMAT KOTA BHARU.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa