Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, November 19, 2012

BANJIR BAWA RAHMAT KEPADA DAP MELAKA!!!


CINA DAP KOMUNIS MELAKA MEMANG HANDAL KALAU BAB HENTAM MENGHENTAM NI.

SATU MELAKA AKU YAKIN DAN PERCAYA TAHU BAHAWA ADUN DAP KOMUNIS MELAKA MEMANG JENIS YANG MAKAN GAJI BUTA.

ADUN DAP MELAKA JUGA TERDIRI DARI MANUSIA YANG KURANG AJAR DAN SANGAT BIADAP. SEBAB ITU SEMUA ADUN DAP KENA GANTUNG TAK BOLEH HADIR SIDANG DUN MELAKA BARU-BARU INI.


DITAKDIRKAN ALLAH, HARI INI TERJADI BANJIR KILAT DI AYER KEROH, MELAKA. KAWASAN AYER KEROH ADUN ADALAH CINA DAP KOMUNIS.

BILA JER JADIK JER BANJIR NI, SEPANTAS KILAT ADUN DAP KOMUNIS KAWASAN TERSEBUT UPLOAD GAMBAR-GAMBAR YANG DIAMBILNYA DARI KAWASAN TERJADINYA BANJIR ITU.

BILA DAH UPLOAD, CINA DAP KOMUNIS NI MACAM BIASA TERUS HENTAM KERAJAAN SALAHKAN SEMUA ORANG DI ATAS BANJIR YANG TERJADI.

CINA DAP KOMUNIS DAP TU PUN TERUS PUSING KELILING TEMPAT BANJIR UNTUK TUNJUK MUKA DAN BERITAHU PENDUDUK SETEMPAT BAHAWA DIA ADALAH ADUN KAWASAN TERSEBUT.

MAKA DENGAN BANGGA DIA MENJAJA CERITA BAHAWA BANJIR INI SALAH BN YANG TAK BUAT KERJA.

WOI PENDEK, KAU JANGAN SUKA-SUKA NAK CAKAP BN TAK BUAT KERJA. KAWASAN AYER KEROH TU KAWASAN KAU. APA KENA MENGENA PULAK DENGAN BN???

KAN PENDUDUK AYER KEROH DAH BERIKAN KEPERCAYAAN KEPADA DAP UNTUK MENTADBIR KAWASAN AYER KEROH, KENAPA BILA BANJIR KAWASAN KAU NAK SALAHKAN BN PULAK??

SATU LAGI, SALAH SIAPA YANG TAK BAWAK PERMASALAHAN KAWASAN AYER KEROH NI DALAM SIDANG DUN??

OOO, MAAF AKU TERLUPA YANG ADUN DAP KOMUNIS KENA GANTUNG. 

APA SEBAB KORANG KENA GANTUNG??? 

SEBAB SEMUA ADUN DAP KOMUNIS BIADAP BUAT DEMO DALAM SIDANG DEWAN KAN ITU HARI....

SEKARANG SIAPA SALAH???

CINA DAP KOMUNIS PENDEK TU SIAP AMIK GAMBAR REDAH BANJIR UNTUK TUNJUK DALAM FB. DAH MACAM TAKDE IDEA NAK BUAT KERJA SAMPAI TERPAKSA TIRU STYLE TOK ALI NAK AMIK GAMBAU UNTUK TARIK PERHATIAN.

MEMANG SECARA LOGIKNYA, MEMANG BANJIR BOLEH DIELAKAN TAPI HUJAN LEBAT SEPANJANG PAGI TADI DI MELAKA, SIAPA BOLEH ELAK???

BANJIR KILAT ITU HANYA MELANDA MELAKA SEKITAR SATU KE DUA JAM SAHAJA DAN CINA DAP KOMUNIS CUBA MENSENSASIKAN CERITA INI BAGAIKAN DUNIA NAK KIAMAT.

CINA DAP KOMUNIS ITU UPLOAD GAMBAR BANJIR TAPI TAK UPLOAD PULAK GAMBAR TEMPAT YANG SAMA SETELAH BANJIR SURUT.


Photo: Inilah keadaan di simpang "Cyber Center MITC Melaka".. Sungguh Memalukan!
这就是州政府所谓的"Cyber Center MITC Melaka".. 
真是讽刺!
SEMASA BANJIR SEKITAR JAM 12.00 TENGAHARI
BANJIR SURUT SEPENUHNYA SEKITAR 
JAM 1.30 PETANG
SECARA PERIBADI, AKU PUN TAK NAK BANJIR NI. TAPI SEKALI LAGI AKU TEGASKAN, SIAPA KITA NAK ELAK BENDA MACAM NI DARI BERLAKU??

MEMANG KITA BOLEH BERSEDIA SEBELUM IANYA BERLAKU TAPI KUASA ALAM MENGATASI SEGALANYA.

KEPADA CINA DAP KOMUNIS TU, JANGAN LER BANJIR KILAT YANG HANYA BERLAKU 1 KE 2 JAM NI KAU NAK JADIKAN TOPIK HANGAT POLITIK JAHAT KAU.

KAT TEHEL, DEKAT SEBULAN ORANG DUDUK MAKAN NASI KAWAH TIDUR KAT SEKOLAH SIKIT PUN KAU TAK AMBIL PUSING. INI YANG BANJIR SEKEJAP KAU NAK RIBUT SATU DUNIA.

MEMANG BANJIR NI BAWA RAHMAT PADA DAP KOMUNIS. SEKARANG MEREKA PUN ADA GAMBAR BUKTI PEMIMPIN MEREKA TURUN MEREDAH BANJIR MENJENGAH RAKYAT YANG DILANDA KESUSAHAN.

SENYUM YB, READY...1..2...3

GAMBAR YB ADUN DAP KAT ATAS NI NAMPAK SANGAT GILA GLAMOUR. SIAP READY UNTUK BERGAMBAR LAGI.

JAUH SANGAT KALAU NAK BANDING DENGAN GAMBAR DI BAWAH NI....

Photo

HEHEHEHEHE....

JPX

3 comments:

Anonymous said...

kena buat SMART le lorongkan air ke tempat lain.

Anonymous said...

Setakat ambil gambar depan rumah, forget it!. Tok Ali mengharungi banjir di kawasan yang tentunya kotor, tepi longkang. ADUN DAP ade?

Anonymous said...

sial cina DAP anjing babi pukimak babi, pukimak anjing serupa itu mak dia punya DAP! SIAL!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa