Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Wednesday, October 24, 2012

PANAS:NIK AZIZ UMUM LETAK JAWATAN SEMPENA AIDILADHA INI??!!!Siapa yang tak kenal Nik Aziz seorang pemimpin parti PAS yang sering kali menimbulkan kecelaruan dikalangan masyarakat Islam di Malaysia malah beliau jugalah orang yang bertanggungjawab memperkenalkan amalan "cakap tak serupa bikin" bilamana selalu sangat membuat kenyataan-kenyataan yang tidak konsisten.Nyanyok barangkali...

Bertitik-tolak dari sinilah munculnya ramai pemimpin-pemimpin PAS yang cuba mengikuti cara dan pembawakan pemimpin agung mereka walaupun dimulut sering saja menyebut perkata CELAKA!

Hebat sungguh pemimpin PAS ni sampaikan dia pernah kata tuhan pun mencarut jadi maksudnya tak salahlah dia pun mencarut ! Apa ingat dia boleh sama dengan tuhan ka ???

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad turut menggesa rakyat supaya membuka mata dan menolak untuk memilih pemimpin yang mungkir kepada janji.

Merujuk kepada kenyataan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang mahu bertanding lagi dalam pilihan raya umum akan datang walaupun pernah berjanji untuk berundur sebelum ini, katanya, pemimpin seperti itu akan membawa masalah jika dipilih memimpin negara.

"Saya fikir rakyat perlu ambil perhatian kepada orang (pemimpin) yang buat janji secara terbuka dan selepas itu mungkir janji. Orang yang mungkir janji tak harus dipilih untuk menjadi pemimpin," katanya.

Beliau memberi reaksi terhadap kenyataan Nik Abdul Aziz yang membayangkan akan bertanding dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) akan datang kerana ia disyorkan oleh parti.

Pada Ahad lalu, Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali berkata, hasrat Nik Abdul Aziz untuk terus bertanding dalam pilihan raya umum nanti membuktikan pemimpin tersebut seorang yang 'tidak sedar diri'.

Ketika menegaskan perkara itu, Ibrahim berkata, "Semasa Pilihan Raya Ke-10 pada 1999, Nik Abdul Aziz pernah mencabar Dr. Mahathir meletak jawatan kerana mendakwa beliau sudah tua, nyanyuk dan sentiasa uzur. Selepas itu beliau akan letak jawatan.

"Tetapi sudah lebih sembilan tahun Dr. Mahathir meletakkan jawatan, Nik Abdul Aziz sehingga kini belum berbuat demikian walaupun sudah tua dan nyanyuk seperti pernah dikatakan kepada bekas Perdana Menteri itu dahulu."

Nik Abdul Aziz yang kini berusia 81 tahun, sudah 44 tahun berkecimpung dalam arena politik. Beliau yang menyertai Pas pada 1960 sebagai ahli biasa, pernah menjadi Ahli Parlimen Hilir Kelantan pada 1967 dan menjadi Menteri Besar Kelantan sejak 1990.

Mengulas lanjut Dr. Mahathir berkata, pemimpin yang mungkir janji diyakini akan sentiasa 'mengkhianati' janji-janjinya sepanjang masa.

"Kalau orang macam ini pimpin negara, dia akan mungkir janji sepanjang masa,'' tegasnya.

Dalam perkembangan lain, beliau menyelar sikap sesetengah pemimpin politik khususnya pembangkang yang menggunakan hukum hudud sebagai isu politik untuk meraih undi rakyat.

"Hukum Hudud yang digunakan untuk politik sebenarnya bukan hudud. Perkara itu hanya satu isu politik untuk memberi kemenangan satu pihak. Saya amat dukacita hukum hudud diguna untuk kepentingan parti tertentu tetapi bukan untuk kepentingan Islam. Kita harus berpegang kepada keadilan dalam melaksanakan hukum itu.

"Saya tak setuju hudud jadi isu politik semata-mata nak tunjuk kononnya mereka pegang kuat kepada Islam dan siapa yang menolaknya, tak pegang kuat dengan Islam. Sebenarnya mereka yang guna hudud (untuk tujuan politik) adalah orang yang tak hormati segala ajaran Islam," katanya.

Kepada soalan berhubung pendirian MCA terhadap Islam, ujarnya, sejak dahulu MCA tidak pernah membantah ketika kerajaan mengisytiharkan Malaysia sebagai negara Islam dan mengamalkan nilai-nilai Islam.

Sementara itu, ketika ditanya berhubung kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz bahawa Malaysia tidak pernah diputuskan atau diisytiharkan sebagai sebuah negara sekular, Dr. Mahathir berkata: "Kita (Malaysia) adalah negara Islam. Semua negara Islam mengiktiraf Malaysia sebagai negara Islam."

Puak-puak dangkal pembangkang ni sebenarnya hanya menjadikan isu-isu ini sebagai modal untuk mereka turun berkempen bagi menghadapi pilihanraya.

Satu perkara yang MMI nak tanya , apakah Nik Aziz dan parti PAS yang menjadikan isu hudud sebagai bahan kempen itu benar-benar melaksanakan Islam ? Paling tidak pun memastikan nasib rakyat terbela ? Lihat apa yang Nik Aziz lakukan di Kelantan selama 44 tahun ?

Bayangkan hampir seluruh rakyat Kelantan berhijrah ke negeri-negeri lain bagi mencari rezeki.Mengapa tidak di Kelantan ? Kerana negeri-negeri lain menyediakan infra dan segala kemudahan yang membolehkan peluang pekerjaan diwujudkan hasil daripada garapan dan usaha kerajaan Barisan Nasional !!

Alih-alih Husam Muda pula nak bina lebuhraya di Kelantan bagi memudahkan urusan pergi balik rakyat Kelantan ke negeri-negeri lain khususnya di musim-musin cuti dan perayaan.Kenapa tak bercakap soal kenapa rakyat Kelantan berhijrah ????

Sudah-sudahlah !! rakyat makin muak dengan PAS kerana lidah pemimpinnya lebih dasyat daripada lidah biawak !!

Psstt bercakap soal pekerjaan ramai juga rakyat Kelantan yang jadi GRO !!!!!!!

1 comment:

Anonymous said...

ELOK LA TU. DAH TUA SGT DAH PUN. KAU NAK BAWAK KUASA MB SAMPAI LUBANG KUBUR KE APA??? TUN YG HINA,DOA PECAH PERUT ITU INI MASIH SIHAT, ALLAH DAH BAYAR CASH DOA KAU NIK AZIZ PADA KAU BALIK. AKU TAK HERAN KALAU KAU CAKAP NAK STEP DOWN TAPI LEPAS TU BERTANDING BALIK SEBABNYA NIK AZIZ MMG MUNAFIK BEESAR. TAK ADA SATU PUN PERKEMBANGAN SYIAR ISLAM DI MALAYSIA YG BOLEH AKU KAITKAN DENGAN USAHA PAS, JAUHHHHHH LAGI USAHA NIK AZIZ....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa