Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, September 10, 2012

PANAS:LAGI VIDEO TENTANG PENGAWAL PERIBADI DAN PISTOLNYA!!!


BILA AKU POST VIDEO PENGAWAL PERIBADI ANWAR IBRAHIM ACU PISTOL KE ARAH ORANG AWAM DI YOUTUBE SEMALAM, MACAM MACAM KOMEN YANG DITERIMA DARI PENONTON VIDEO TERSEBUT.

NIAT UTAMA AKU POST VIDEO TERSEBUT ADALAH UNTUK MEMBUKTIKAN MEMANG ADA DAN SAHIH PENGAWAL PERIBADI ANWAR IBRAHIM TELAH MENGACUKAN PISTOL KE ARAH ORANG AWAM PADA PETANG KEJADIAN TERSEBUT.

AKU JUGA MAHU BUKTIKAN KEPADA MEREKA YANG TAK PERCAYA ATAU MENYANGKAL DAKWAAN BAHAWA PENGAWAL PERIBADI ANWAR IBRAHIM ADA MENGACUKAN PISTOL KE ARAH ORANG AWAM MEMANG BENAR-BENAR BERLAKU.

BILA MEREKA SUDAH MENONTON VIDEO TERSEBUT, MEREKA BOLEH NAMPAK BAGAIMANA PERGERAKAN TANGAN PENGAWAL PERIBADI ANWAR IBRAHIM MENGACUKAN PISTOL KE ARAH ORANG AWAM.

APA LAGI BUKTI YANG DIPERLUKAN UNTUK MEMBUKTIKAN KEJADIAN ACU PISTOL INI BERLAKU??

APA PULA HAK PENGAWAL PERIBADI ANWAR IBRAHIM UNTUK MENGACUKAN PISTOLNYA KE ARAH ORANG AWAM??

OK,KITA ANDAIKAN DIA RASA KESELAMATAN TERANCAM OLEH PENDEMO YANG ADA PADA KETIKA ITU???

ADAKAH DIA RASA TERANCAM DENGAN BANNER DAN ORANG KAMPUNG YANG BERDIRI DI TEPI JALAN??

ADAKAH WAJAR PENGAWAL PERIBADI ANWAR IBRAHIM YANG KONONNYA TERANCAM OLEH KEHADIRAN ORANG KAMPUNG RIM HINGGA TERPAKSA MENGACUKAN PISTOL KE ARAH MEREKA??

PADA KETIKA PISTOL DIACUKAN KE ARAH ORANG AWAM, PENGAWAL PERIBADI ANWAR IBRAHIM SUDAH PUN BERADA DI DALAM KERETA. DIA BOLEH SEGERA TUTP PINTU KERETA DAN BEREDAR MENINGGALKAN TEMPAT ITU.

TAPI DIA SEPERTI MAHU TUNJUK LAGAK DENGAN PISTOL DAN DENGAN ANGKUH MENGACUKANNYA KE ARAH ORANG AWAM.

SATU LAGI, PENGAWAL PERIBADI ANWAR IBARHIM INI DIGAJI UNTUK MENGAWAL KESELAMATAN ANWAR IBRAHIM.

DI MANA ANWAR IBRAHIM YANG DIA KAWAL PADA KETIKA DIA MENGACUKAN PISTOL PADA ORANG AWAM DAN PADA KETIKA WAKTU MANAKAH ANWAR IBRAHIM DIANCAM???

ANWAR IBRAHIM LANGSUNG TIDAK TURUN DARI BAS SEMASA MELALUI PESERTA DEMO YANG BERSENJATAKAN BANNER. 

KETIKA PISTOL DIACUKAN KE ARAH ORANG AWAM, BAS YANG MEMBAWA ANWAR SUDAH JAUH KE HADAPAN DAN PENGAWAL PERIBADI ANWAR INI BERADA DI DALAM KERETA MENGACUKAN PISTOL KE ARAH ORANG AWAM YANG MEMBAWA BANNER DAN BERJALAN KAKI.

MEREKA JUGA MELAPORKAN BAHAWA BAS MEREKA DISIMBAH CAT MERAH.

TAPI ADAKAH RASIONAL UNTUK MENGACUKAN PISTOL HANYA KERANA BAS MEREKA DISIMBAH CAT MERAH?? ADAKAH UNDANG-UNDANG MEMBOLEHKAN PENGAWAL PERIBADI MENGACUKAN PISTOL DAN MENEMBAK MEREKA YANG MEMBALING CAT MERAH KE ARAH BAS ANWAR IBRAHIM.

ITU ADALAH CERITA PENGAWAL KESELAMATAN ANWAR IBRAHIM, YANG KATANYA BAKAL PERDANA MENTERI MALAYSIA.

SEKARANG KITA BERCERITA PULA PASAL PENGAWAL PERIBADI PERDANA MENTERI.

KITA AMBIL MASA PULA UNTUK KAJI KEJADIAN PERDANA MENTERI DISERANG DI KL SENTRAL TIDAK LAMA DAHULU MELALUI VIDEO  DI BAWAH INI.


SEPERTI YANG KITA SEMUA MAKLUM, PERDANA MENTERI MEMANG AKAN MEDAPAT KAWALAN KETAT DARI POLIS DAN ADA RAMAI PENGAWAL PERIBADI DI SEKELILINGNYA.

TAPI ADA NAMPAK TAK SESIAPA DI ANTARA PENGAWAL PERIBADI PERDANA MENTERI KELUARKAN PISTOL BAGI MELINDUNGI PERDANA MENTERI PADA SAAT DIA DISERANG OLEH LELAKI GEMUK DI DALAM VIDEO DI ATAS??

WALAUPUN LELAKI GEMUK YANG DATANG MENYERANG PERDANA MENTERI SUDAH BERADA HANYA BEBERAPA KAKI JARAKNYA, NAMUN TIADA SEORANG PUN PENGAWAL PERIBADI PERDANA MENTERI MENGELUARKAN APATAH LAGI MENGACUKAN PISTOL KE ARAH PENYERANG SUBJEK YANG MEREKA KAWAL.

DENGAN JELAS DALAM VIDEO LELAKI GEMUK YANG CUBA MENYERANG PERDANA MENTERI MELAWAN DAN BERKERAS DENGA PIHAK POLIS KETIKA DIA CUBA DITAHAN. DIA MERONTA-RONTA DENGAN KUAT UNTUK MELEPASKAN DIRI DARI TAHANAN POLIS.

PADA HEMAT AKU, ITU SUDAH MENJADI ANCAMAN KEPADA POLIS TAPI POLIS LANGSUNG MENGELUARKAN PISTOL APATAH LAGI MENGACUKAN PISTOL KE ARAH SI GEMUK ITU.

ADA PROSEDUR DAN SOP YANG BETUL BAGI PENGGUNAAN SENJATA API DAN TERNYATA PENGAWAL PERIBADI PERDANA MENTERI TELAH MENGAMALKANNYA TANPA GAGAL.

PENYERANG YANG CUBA MENYERANG PERDANA MENTERI DAPAT DIHALANG DAN DIHALANG TANPA PENGGUNAAN SENJATA API.

TETAPI PENGAWAL PERIBADI ANWAR IBRAHIM PULA TELAH MENGACUKAN PISTOLNYA KE ARAH ORANG AWAM UNTUK MELINDUNGI BAKAL PERDANA MENTERI.

SAMA-SAMA KITA FIKIR DAN NILAIKAN.

JPX

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa