Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Tuesday, July 03, 2012

TOK ALI LEPASKAN JAWATAN KETUA MENTERI???AKU SETUJU SANGAT DENGAN APA YANG DITULIS OLEH ALOQ LALOQ >>>DI SINI<<< TENTANG ANGAN-ANGAN SAM KETOT, YANG KONONNYA DIKATAKAN ADA HATI NAK JADI KETUA MENTERI MELAKA SELEPAS PRU 13.

SAM KETOT  NI MEMANG ASAL MELAKA, TAPI PERANGAI MENGALAHKAN PUAKA. MANA TAKNYA, YANG DIPERJUANGKAN ADA HAK SAMA RATA UNTUK SEMUA DAN PARTINYA KITA PUN SEMUA TAHU ADALAH AGEN YAHUDI DI MALAYSIA.

DIA SEBUK-SEBUK CERAMAH SANA SINI TABUR JANJI PALSU, TAPI KERJA SATU PUN TAK BUAT. 

TAPI KITA TAK BOLEH MARAH DIA TAK BUAT KERJA SEBAB ORANG MELAKA TAK PILIH DIA DAN PARTI DIA JADI PEMERINTAH, JADIK KERJA DIA MEMBANGKANG AJA...HEHEHEHEH

MACAM MANA AKU CAKAP SAM KETOT PUNYA PARTI TAK BUAT KERJA, MEREKA ADA KUASA DI SELANGOR TAPI BERAPA PUNYA RAMAI ORANG SELANGOR HANGIN JER DENGAN PKR NI???

SEBAB TU ORANG MELAKA TAK HINGIN DENGAN PARTI SAM KETOT NI. KAT MELAKA NI, PKR SEKALI PUN TAK MERASA MEMANG BILA MEREKA BERTANDING PRU DARI ZAMAN REFORMASI YANG DAH BASI HINGGALAH KE HARI INI.

KALAU BETUL SI SAM KETOT NI BERHAJAT SANGAT NAK JADI KETUA MENTERI MELAKA, AKU CABAR DIA (KALAU DIA BERANI) UNTUK BERTANDING DI MANA-MANA DUN DI BAHAGIAN JASIN.

DIA BOLEH BERTANDING DI DUN RIM, TEMPAT KELAHIRAN DIA ATAU DUN SUNGAI RAMBAI, DUN PAK MERTUA DIA. 

KALAU MEMANG DALAM PRU BARU BOLEH CERITA NAK JADI KETUA MENTERI. TAPI KENA PASTIKAN PKR MEMANG LEBIH BANYAK KERUSI DARI DAP YER....HEHEHEHE

WEI SAM KETOT, KAU DENGAN AMK KAU LANGSUNG TAK "CHI" KAT MELAKA NI...PUI!!!

JPX

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa