Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Sunday, February 26, 2012

MENTERI BESAR PAHANG SOKONG PERHIMPUNAN HIJAU DENGAN PAKAI BAJU HIJAU DAN UCAP TERIMA KASIH, SILA DATANG LAGI!!!Ini Kenyataan Oleh MB Pahang.  

Himpunan Hijau telah selesai. Ada 3 perkara boleh dilihat jelas di sini. 

Pertama, proses dan amalan demokrasi sihat di negara ini. Sesiapa sahaja boleh bersuara dan berhimpun asal tidak melanggar undang-undang. 

Kedua, pihak berkuasa terutama PDRM dan MPK telah bertindak adil dan penuh profesional mempastikan perhimpunan berjalan lancar.

Ketiga, gerakan anti lynas yang berselindung di bawah nama hijau nyata tidak laku. Rakyat tidak percaya dengan pembangkang yang menabur cakap bohong pada setiap masa dan setiap tempat. 

Kerajaan Negeri mengalu-alukan demo secara aman ini kerana ia menjana kegiatan ekonomi khususnya untuk pengusaha dan peniaga di Kuantan. ..... Saya namakan ini Demo-Tourism. Demo-Tourism ini patut digalakkan.

Salam 1 Malaysia. 

DS Adnan Yaakob 
Menteri Besar Pahang.


HEHEHEHE...
PATUTNYA MEMANG RAMAI YANG NAK DATANG...
TAPI DAH SETENGAH JALAN SEMUA PUSING BALIK...
SEMUA BATAL TAK NAK JOIN PERHIMPUNAN HIJAU NI...
SEMUA LAKI TAKUT NAK TINGGAL BINI KAT RUMAH...
TAKUT BINI KENA TIBAI LER TU...
BAGUS LER KALAU ANDA SEMUA SAYANG BINI ANDA...
PASTIKAN BINI ANDA SELALU DEKAT DENGAN ANDA...

JPX

1 comment:

ANWAR EJEN ISRAEL said...

LYNAS,

Kedangkalan anti lynas ni, sama mcm kedangkalan US anti kpd projek nuklear di mana mana negara Islam.

Di Iran, pembangunan nuklearnya mendpt tentangan yg amat hebat di peringkat antarabangsa diketuai oleh Amerika dan ISRAEL. Yg pelik, negara dia ada...boleh. Negara Islam..tak boleh.

Di Malaysia, ejen ejen ISRAEL dan amerika sedang menjalankan tugasnya. Ia diketuai oleh seorang ejen ISRAEL yg mendapat pujian dari JERUSALEM POST baru baru ini.

PAS mcm biasa...KELDAI..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa