Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, February 20, 2012

KETUA MENTERI MELAKA BERJABAT TANGAN DENGAN PEMIMPIN PAS TANDA SETUJU????Ketua Penerangan Pusat, Dato Tuan Ibrahim Tuan Man secara kebetulan disambut oleh Pengerusi Badan Perhubungan Umno Melaka itu ketika mengadakan program mengedarkan risalah di Pasar Malam Paya Ikan Bukit Baru. Malah Mohd Ali juga memakai baju berwarna hijau mungkin untuk meraikan kedatangan tetamu dari PAS Pusat itu.


HEHEHEHE...
INI PUN NAK JADIK ISU KER??
DATUK ALI PAKAI BAJU HIJAU PUN NAK HERAN KER???
PENULIS NI TAHU KE TIDAK???
KENAPA PENGETAHUAN AM DI CETEK SANGAT???
WARNA HIJAU NI PAS SAHAJA KE YANG BOLEH GUNA???
APA PENULIS NI BUTA WARNA KER??
TAK NAMPAK KE BEZA WARNA HIJAU YANG TUAN MAN PAKAI DENGAN HIJAU YANG ALI RUSTAM PAKAI???

UNTUK PENGETAHUAN SEMUA, WARNA YANG DIGUNAKAN OLEH NEGERI MELAKA DI PANGGIL "GO GREEN".

WARNA INI DIPILIH SELARAS DENGAN HASRAT KERAJAAN NEGERI MELAKA MENUJU KE NEGERI BERTEKNOLOGI HIJAU. KIRA DAH MACAM WARNA RASMI NEGERI MELAKA LER.

WARNA NAMA JER HIJAU, TAPI KAN LAIN DARI HIJAU PAS. JADI KALAU SAMA PUN, APA ISUNYA?? ADAKAH HIJAU TU, PAS YANG CIPTA???

JADI, KALAU PENULIS CERITA MACAM NI YANG DAH TAKDE IDEA SANGAT PUN, BUAT LER KAJIAN SIKIT. JANGAN MALAS MACAM KELDAI...HEHEHEHE

PAS PATUT SYUKUR SEBAB KETUA MENTERI SENDIRI PUN TURUN SAMBUT MEREKA. JADI MEMANG PAS DENGAN KERAJAAN NEGERI MELAKA TAKDE MASALAH.

KALAU JADI MACAM ANWAR, SIAP KENA HAMBAT.. ITU TANDA ORANG MELAKA BENCI SANGAT PADA ANWAR DAN YAHUDI!!!

JPX

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa