Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Saturday, October 22, 2011

PAS TAK LAYAK GUNA NAMA ISLAM!!!


1. Sehingga saat ini, PAS yang mengaku parti Islam masih tidak menjawab apa sebenarnya sebab mereka tidak menyertai HIMPUN siang tadi.

2. Dewan Pemuda PAS yang pada peringkat awal menyatakan persetujuan untuk turut serta, tapi menarik diri apabila boss mereka mula bersuara.

3. Kenapa mereka tarik diri walhal matlamat HIMPUN adalah sama seperti perjuangan PAS yang memperjuangkan Islam??

4. Jika benar PAS tunduk kepada tekanan dari DAP untuk tidak sertai HIMPUN, JPX nak tanya PAS, mana yang lebih penting antara menegakan agama Allah atau arahan orang kafir??

5. Jika PAS terlalu akur dan patuh pada arahan DAP Komunis dan sanggup menolak penyertaan dalam HIMPUN yang memperjuangkan akidah umat Islam, maka PAS tak layak gelar mereka parti Islam.

JPX

1 comment:

Anonymous said...

pas adalah parti yg memperjuangkan agama kristian dan menolak untuk bersama muslim tetapi akan berjuang bersama ambabiga dan anwar ibrahim untuk menegakkan syiar YAHUDI di malaysia...

pejuang hamas...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa