Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. al-Baqarah (2) : 120

Monday, July 25, 2016

LAGI KES TERBARU CINA DAP KOMUNIS HINA ISLAM!!!
Sebelum ini Nga Kor Ming telah mempersendakan amalan sedekah yang dituntut oleh agama Islam kepada umatnya untuk menambah ibadah. Tindakan Nga Kor Ming mempersendakan amalan sedekah itu telah mendapat reaksi dari seluruh orang Islam dinegara ini kecuali penyokong DAP dan PKR berketurunan Melayu.

Nga Kor Ming dalam satu post yang disiarkan dilaman media sosial beranggapan bahawa amalan sedekah ini dilabelkan sebagai rasuah yang terangan dilakukan.  Beginilah pemimpin DAP yang sentiasa mencetuskan api perkauman diantara kaum dalam negara ini.

Baru-baru ini pula, Naib Pengerusi DAP Kebangsaan, Teresa Kok memperlekehkan arahan Exco Hal Ehwal Agama, Jawatankuasa Adat Melayu, Pembangunan Desa dan Kampung Tradisi Kerajaan Negeri Selangor, Datuk Dr Ahmad Yunus Hairi yang meminta agar semua masjid di seluruh negeri mengadakan solat hajat untuk memohon ke hadrat Allah SWT agar konsert Selena Gomez dibatalkan daripada dianjurkan di negeri itu.


Dalam satu kenyataan  di laman media sosial Teresa telah menghina solat hajat yang ingin dilakukan sebagai satu jenaka dan berkata bahawa exco Selangor tidak mengarahkan solat hajat untuk menyelamatkan Malaysia.

“Jenaka apa?? Exco Selangor tidak mengarahkan solat hajat untuk menyelamatkan Malaysia daripada malu yang dibawa oleh skandal 1MDB, tetapi sebaliknya mengarahkan solat hajat untuk membatalkan konsert yang akan datang di Shah Alam ??,”kata Teresa Kok dalamFacebook hari ini.

Difahamkan bahawa Teresa kok telah membuat ulasan tersebut  berdasarkan  laporan yang telah dikeluarkan oleh Malaysiakini yang bertajul “S’gor exco member orders special prayers to cancel Selena Gomez concert“.

Sejak akhir-akhir ini DAP telah  amat kerap memainkan isu berkaitan dengan sensitiviti umat Islam dalam negara ini. Mereka pemimpin DAP terus menyalakan api kemarahan  orang Melayu dan apabila tindakan dilakukan mereka terus dan akan melabelkan orang Islam adalah kumpulan yang  ganas.’

Ini sebenarnya tujuan mereka  saban hari terus memuat kenyataan yang berkaitan dengan Islam. Bagi DAP Islam merupakan ancaman  untuk mereka menyebarkan dakyah Kristian yang mana  menjadi agenda  mereka untuk menjadikan Malaysia sebagai negara yang mana penganutnya mempunyai fahaman liberal.

Denagn cara ini , tidak secara langsung agenda untuk melenyapkan fahaman Islam dalam negara ini mudah dilaksanakan tanpa ada sekatan dan tentangan lagi.

Exco Selangor daripada PAS, Ahmad Yunus Hairi, dalam satu kenyataan hari ini Ahmad Yunus mengarahkan semua masjid di Selangor mengadakan solat hajat bagi memohon konsert itu dibatalkan. Dalam kenyatan tersebut Ahmad Yunus menyeru umat Islam tidak merestui konsert dan hiburan melampau yang hanya akan mengundang bala daripada Allah.

“Umat Islam tidak akan redha dan merestui segala bentuk hiburan yang melampau termasuklah konsert Selena Gomez yang akan mengundang kemurkaan Allah SWT.

“Semua masjid di Negeri Selangor diarahkan mengadakan solat hajat selepas solat jumaat atau pada bila-bila masa yang sesuai sebelum konsert itu berlangsung untuk memohon kepada Allah SWT semoga konsert tersebut dibatalkan dan negeri Selangor yang kita cintai ini tidak ditimpa bala bencana.

“Juga diberikan hidayah oleh Allah SWT kepada pihak yang terlibat dalam penganjuran konsert ini,” katanya.

Konsert Selena Gomez bakal berlangsung di Stadium Melawati Shah Alam, 25 Julai ini.

Walaupun menerima bantahan yang dibuat oleh Pemuda PAS Namun pendirian Menteri Besar Selangor berkata bahawa konsert tersebut akan diteruskan dan alasan yang diberikan  bahawa penganjur telah mematuhi semua syarat yang ditetapkan.

PRU14.tv

1 comment:

Anonymous said...

dok sembang mcm geybang pasai 1mdb tapi skandal banglo mau tutup kah....???? lagi2 mau spin story... mau save itu tokong kaa..?? oohhhh.... tahun depan tahun ayam...itu tokong mau kasi dedak sama penang people N mau kasi rasuah mau tutup mata kasi hide itu punya bunglow scandal...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portal Berita Semasa